SUCCESVOLLE EERSTE PROEFRUN DESPRAY IN NEVADA (VS)

Het is je vast niet ontgaan: DeSpray Environmental is nu ook actief buiten Europa! We verkochten onze tweede installatie (de eerste doet zijn werk bij de Maastrichtse afvalverwerker Suez) aan een beursgenoteerde afvalverwerker in Nevada in de Verenigde Staten. Het transport van deze DeSpray-installatie verliep voorspoedig en ook de eerste proefrun bij onze opdrachtgever op locatie was een succes.

Met de DeSpray-machine kunnen de Amerikanen jaarlijks vier miljoen spuitbussen recyclen. Van medische inhalatoren, luchtverfrissers, deodorant- en haarlakbussen tot zonnebrandsprays, spuitverf, smeermiddelen en schoensprays. Al het onder druk staand chemisch afval is efficiënt te verwerken. Dit maakt de installatie tot een aanwinst voor het verkleinen van de afvalberg én het verminderen van de opwarming van de aarde én het verbeteren van het milieu.

100 PROCENT RECYCLING IS PAS ECHT CIRCULAIR

De installatie verliep gelukkig helemaal zoals we hadden gehoopt en na slechts zes dagen – inclusief een door ons verzorgde training op locatie – was de machine klaar voor de eerste proefrun. En met vijf miljard spuitbussen die jaarlijks de VS binnenkomen, verwachten we dat er nog wel een vervolg op dit verhaal zal komen. Want uniek aan DeSpray Environmental is dat de installatie vloeistoffen, gassen en metaal én scheidt én voor 100 procent omvormt tot herwinbare grondstoffen. Dit in tegenstelling tot technologieën die de restmaterialen niet volledig hergebruiken en daarmee onveilig zijn en slecht voor het milieu. Want een ‘lege’ spuitbus is natuurlijk nooit écht leeg. In die bus die jij bij het afval gooit, zit altijd nog een restje gas en vloeibare inhoud. En die restjes tikken snel aan, gezien de 15 miljard spuitbussen die we over de hele wereld jaarlijks ‘leeg’ sprayen.

DESPRAY: DE 500 EN DE 1500

De Amerikanen gebruiken nu de DeSpray 1500. Onze meer dan 35 jaar ervaring met machinebouw en aerosolrecyclage vormt de basis van dit allernieuwste ‘stand alone’ systeem. De DeSpray 1500 en de Despray 500 zijn individuele ATEX en CE-gecertificeerde systemen. Het zijn beide volledig zelfstandige, op zichzelf staande aerosol-recyclingsystemen. Naast ATEX en PED, hebben we de USA variant ontwikkeld en gebouwd onder de normen daar UL, ASME en U-Stamp. De DeSpray 1500 is ontworpen voor middelgrote tot grote afvalverwerkingsbedrijven.

De Despray 500 ontwierpen we speciaal voor het verwerken van ‘off spec’ afvalstromen of aerosolvullingsfabrikanten én voor gemeentelijke afvalsorteerinstallaties. Met de kleinere machine wonnen we de Sustainability-prijs van de European Aerosol Federation (FEA). Potentiële klanten zijn multinationals als Proctor & Gamble en Unilever, die voor hun verschillende merken een groot deel produceren van de in totaal 15 miljard spuitbussen die jaarlijks nieuw worden gemaakt. Dat betekent dat er bij de productie ook vele bussen wegens fabricagefouten uitvallen.

UNIEKE TECHNOLOGIE VOOR AEROSOLRECYCLING

De DeSpray-technologie voor aerosolrecycling is uniek. Zowel de DS 500 als de DS 1500 is ontworpen en ontwikkeld om tot 100 procent van alle vloeistoffen, gassen en metalen uit aerosolhouders terug te winnen en te recyclen. Bij DeSpray vangen we de drijfgassen niet op in een koolstoffilterbasis (met een continue afvalstroom). Wij vangen het gas intern op en compresseren dit volledig terug naar een vloeibare toestand voor hergebruik als alternatieve brandstof. Niets gaat naar de atmosfeer.

Bovendien worden de blikjes in een volledig afgesloten zuurstofvrije omgeving in een batchsysteem geplet. Hierbij is het niet nodig om de blikjes te sorteren op grootte. Degene die de machine bedient hoeft enkel de container te laden en de startknop in te drukken. Dit maakt de DS 500 en de DS 1500 volautomatische en volledig geïntegreerde veiligheidsinterfaces, die relatief weinig training of expertise van de medewerker vragen.

VOEDSELBRANDSTOF UIT AFVAL

DeSpray Environmental werkt hard aan de introductie van voedselbrandstof uit afval. De spuitbussen staan onder druk met drijfgassen. Zoals gezegd zitten er aan het einde van de levensduur nog gassen in de blikken. DeSpray-technologie vangt het gas op en comprimeert het in een bruikbare vloeibare lpg-toestand, vergelijkbaar met bbq-brandstof. Het gas wordt vervolgens behandeld en kan daarna worden gebruikt voor ‘afval naar energie’ via een generator – of in sommige gevallen ter vervanging van organische en gasbrandstoffen.

Het verbranden van hout en andere organische stoffen binnenshuis heeft enorme gevolgen voor zowel de gezondheid van het milieu als die van de mensen zelf. Met een DeSpray-installatie kan men elk uur lpg-tanks vullen tot 200 kilogram. Naar onze mening is dit toch wel circulaire economie op zijn best!